Toestellen
12 december 2006 - Ron Smeets

Samsung E890 met touchcreen

Helaas kunnen wij hem voorlopig nog niet aanraken want de Samsungs nieuwste multimedia GSM met touchscreen is vooralsnog alleen voor de Aziatische markt, om te beginnen in Singapore, bedoeld.

De specs van de Samsung E890 zien er veelbelovend uit, op de camera na dan, want een 1.3MP cam in een toestel dat net op de markt komt valt toch wel wat tegen.

Gelukkig maken de overige specificaties dat meer dan goed:

- Tri-band GSM met GPRS en EDGE

- 5.9cm (2.3inch) QVGA TFT display

- Bluetooth 2.0

- USB

- Voice recorder en Speakerphone

- TV Out

- Multimedia speler (MP3, AAC, WMA)

- microSD geheugenkaart

- 54 Mb intern geheugen

- max. 350 uur standby of 230 minuten gesprekstijd

Al deze functies heeft Samsung in een toestel gestopt van slechts 82gram licht en 99x49x14.6 mm in omvang. De E890 is momenteel alleen in Singapore te koop en kost daar ca. 300 Euro, zonder abonnement.Gerelateerde links:
GSM met 3D display van Samsung
Touchcreen Philips GSM voor de Aziatische markt
Touchscreen slider van Samsung
Duizendpoot van Samsung op komst
Nieuwe Motorola met touchscreen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.