Toestellen
19 oktober 2006 - Ron Smeets

Samsung E428 voor jonge meiden

Nadat ruim een jaar geleden de eerste ladyphones geïntroduceerd werden is er in dat nieuwe segment van de mobiele telefoonmarkt een ware hype ontstaan.

In eerste instantie brachten de toestelfabrikanten voornamelijk roze versies, al dan niet voorzien van plaatjes van poesjes (Hello Kitty, voordat ik verkeerd begrepen wordt), van bekende modellen op de markt in de hoop dat die door de dames gretig uit de winkelschappen zouden worden gerukt.

Al snel ontdekten Samsung en Nokia (als eersten) echter de noodzaak voor specifiek ontworpen dames toestellen met dito functies zoals de E530 en de L’Amour collectie.

Samsung gaan nu met de E428 nog een stap verder. Volgens de Koreaanse toestelmaker is haar nieuwste mobiele parel speciaal ontworpen voor prinsesjes. Daarmee bedoelen ze dan toch vooral de jongere meiden die zich graag met een prinses willen vergelijken.

Toegegeven het maagdelijk witte toestel met koninklijke accenten ziet er fraai uit. Kwa specs, mocht dat de meiden interesseren is de E428 ook van bijna alle gemakken voorzien. Een 3MP camera, Java spelletjes, twee OLED displays, een externe van 96x96 pixels en een interne van 4.5cm met een resolutie van 128x160.

De enige misser is dat hij geen MP3 speler aan boord heeft. Hoewel, de gemiddelde prinses hoeft natuurlijk ook niet voor haar eigen muziek te zorgen maar daar wordt voor gezongen ;-)Gerelateerde links:
De LadyPDA
Stereotyp dames GSMmetje
Dames GSM van Philips voor Taiwan
BenQ Siemens dames GSM eenvoudig en roze
Pink hype gaat maar door
Ladyphone nu ook in Midden-Oosten
Nieuwe Samsung Ladyphone
Samsung op de catwalk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.