Toestellen
19 maart 2007 - Ron Smeets

Samsung E420 en X520 Ladyphones

Behalve de Ultra series (Q1, Music en 5.9 t/m 12.9) besteedt Samsung in Hannover ook veel aandacht aan een type toestel dat vooral door de Koreaanse toestelmaker zelf populair geworden is, de LadyPhone.

Een jaar of twee geleden introduceerde Samsung de eerste GSM speciaal voor dames en meiden op de Europese markt, de E530. Op de Cebit staan twee van de nieuwste modellen die momenteel onder andere in Nederland, samen met de E500 en 570, verkocht worden.

De E420 is pas net uit in Nederland en met dit toestel mikt Samsung duidelijk op de jongere dames en meiden. Het toestel is uitgevoerd in zwart of maagdelijk wit en heeft de nodige versieringen. De 'analoge' klok op het externe display ziet er ook fraai uit.

De X520 is wat strakker vormgegeven en lijkt daardoor bedoeld voor de ietwat oudere meiden en dames. Hij heeft geen extern display maar in tegenstelling tot de E420 wel een ingebouwde FM Radio. Beide toestellen zijn relatief eenvoudig uitgevoerd met een VGA camera, tri-band GSM met GPRS en handsfree functie.

De foto's:

De E420

De X520

En natuurlijk de reeds langer verkrijgbare E570 serieGerelateerde links:
Samsung E570 ladyphone
Samsung E428 voor jonge meiden
BenQ Siemens dames GSM eenvoudig en roze
Dames GSM van Philips voor Taiwan
Vrouwen zijn hot
Nieuwe Samsung Ladyphone
Pink hype gaat maar door
De LadyPDA
Ladyphone nu ook in Midden-Oosten
Stereotyp dames GSMmetje
Fashion phones van Samsung
Samsung op de catwalk
Dames GSM-metje...
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.