Nieuws
08 november 2012 - Ron Smeets

Samsung dreigt Apple order voor processoren te verliezen

Bronnen die bekend zijn met de industrie hebben tegenover DigiTimes verklaard dat Samsung de bouw van een nieuwe productielijn voor processoren uitgesteld heeft omdat de fabrikant verwacht dat Apple minder Samsung processoren zal gaan afnemen voor de volgende generaties van de iPhone en iPad.

Als deze geruchten kloppen dan zou dit natuurlijk een direct gevolg kunnen zijn van de slepende juridische strijd tussen beide gadget giganten.

De afgelopen maanden verschenen overigens al meer berichten over het feit dat Apple (naarstig) op zoek is naar andere leveranciers. De Retina schermen van de iPad en iPhone worden deels zelfs al bij andere leveranciers gemaakt en afgenomen door Apple.

Ooit was Apple een van de grotere klanten van Samsung. Sommige generaties van de iPhone (en iPad) bestonden voor meer dan een kwart uit Samsung onderdelen. De verkoopaantallen van die gadgets waren, en zijn, van dien aard dat de conclusie dat Samsung flink verdient aan de Apple producten geen onzin is. Nu beide fabrikanten al meer dan twee jaar in tientallen rechtzaken verwikkeld zijn, met wisselend 'succes' voor beiden, is het ook niet meer dan logisch dat ze minder (onderdelen)orders bij elkaar plaatsen. Samsung zal daar, begrijpelijk, uiteindelijk de meeste pijn van voelen.

Ach, ik heb het al vaker gezegd en geschreven. Alleen de advocaten en juristen spinnen garen bij de slepende ruzie tussen Apple en Samsung.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.