Nieuws
22 maart 2011 - Ron Smeets

Samsung doneert mobiele hulpmiddelen aan Japan

Tijdens de nasleep van de ramp in Japan werd duidelijk hoe kwetsbaar onze technologisch gedreven maatschappij kan zijn als het getroffen wordt door natuurgeweld.

Samsung heeft, net als veel andere bedrijven, al de nodige hulp in goederen en geld toegezegd. Vandaag maakte de Koreaanse fabrikant onder andere bekend dat men ook groot aantal mobiele hulpmiddelen en goederen naar Japan zal sturen.

Zo doneert Samsung onder andere 2400 Galaxy Tab's, 95.000 accu's, 50.000 laders en een mobiele reparatie truck die de vele defecte mobiele toestellen van de slachtoffers ter plekke gaat repareren. In totaal doneert Samsung bijna 5.4 miljoen Euro (620 miljoen Yen) aan de slachtoffers in het rampgebied. Behalve de mobiele goederen zitten daar ook warme kleding voor de overlevenden bij. Kudo's voor Samsung!

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.