Toestellen
15 augustus 2006 - Ron Smeets

Samsung DMB toestel met PiP

OK, techisch gezien mag dit misschien wel een bijzondere prestatie zijn, maar wat moet je in hemelsnaam met een mobieltje waarop je een DMB video uitzendingen kunt kijken en tegelijkertijd kunt SMS-en, internetten of foto's maken op een schermpje van amper 6 cm.

Dat is precies wat Samsung heeft ingebouwd in haar nieuwste DMB GSM, de SCH-B470: een Picture in Picture functie. Eigenlijk is het het opdelen van het display in twee , op het oog, gelijke delen.

Omdat het technisch (nog) niet mogelijk is om twee DMB kanalen tegelijk te kijken is de term PiP misschien wat overbodig, maar je kunt natuurlijk altijd een opgenomen video bekijken terwijl je op de andere helft van je scherm het nieuws volgt. Een vergrootglas is in dat geval volgens mij zeker geen overbodige luxe.Gerelateerde links:
LG omhelst DMB
Platte DMB GSM van Samsung
Samsungs nieuwste heeft 7.7MP Cam en DMB
Nieuwe DMB clamshell van Samsung
Samsung's Europese DMB GSM
Kleinste DMB phone komt van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.