Toestellen
31 januari 2010 - Ron Smeets

Samsung Diva LadyPhones stelen de show bij de Fashion Week

Ze waren natuurlijk al officieel aangekondigd en de touchscreen versie (S7070) ligt ook al in de winkels, maar zoals het hoort werden de twee nieuwe Samsung Diva LadyPhones (de S5150 en S7070) ook nog op grootse en modieuze wijze onthuld.

Dat gebeurde rondom de afsluitende modeshow van Bibi van der Velden tijdens de Amsterdam International Fashion Week. Het gezicht van de LadyPhones, topmodel Yfke Sturm viel wederom de eer te beurt het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

Samsung LadyPhone introductie

Tja, de Samsung LadyPhone Party's zijn inmiddels een vast onderdeel van de jaarlijkse introductie van de nieuwe 'vrouwen telefoontjes'. Dit keer had de Koreaanse fabrikant er echter voor gekozen om de Party te organiseren tijdens de Amsterdam International Fashon Week. Daardoor liggen de nieuwste LadyPhones niet, zoals gewoonlijk, aan het eind van de lente in de winkels, maar al vóór de Carnaval ;-)

De presentatie van de nieuwe LadyPhones was wederom in handen van Quinty Trustfull. Een bekend gezicht als het gaat om Samsung presentaties. De ster van de avond, zonder Quinty te benadelen, was natuurlijk de Samsung Diva S7070 Yfke Sturm ;-) Zij werd als een heuse Diva naar het podium 'gereden' zittend op een 'vliegend matras' (foto boven). Omdat er dit keer twee LadyPhones gepresenteerd werden ontvingen zowel Yfke (de Diva S7070) als Quinty (de Diva Folder S5150) een eerste exemplaar uit handen van de Samsung topman Menno van den Berg. Samsung-Diva-Quinty-Yfke-Menno

Het fashion gadget dat je dit jaar bij de Diva LadyPhones krijgt is een mini bag hanger (of phone hanger dus) van tassen ontwerper Omar Munie. Fashion is niet echt 'mijn afdeling', maar van de aanwezige Samsung (Fashion) Politie hoorde ik dat bag hangers helemaal hot zijn en dat ook de phone hanger een succesnummer zal worden. Ik mocht hem in ieder geval niet in mijn binnenzak verstoppen. Omar-Munie-Phone-Hanger

Na de introductie van de twee nieuwe LadyPhones kregen een 7-tal celebs waaronder Yfke Sturm, Kim Feenstra, Inge de Bruin, Carolien Tensen en natuurlijk Quinty Trusfull, nog hun eigen ontworpen Omar Munie tas. Tja, dames en tassen... ze waren dus allemaal heel erg blij ;-) Samsung-Diva-OmarMunie-Tassen

De uitsmijter van deze avond was de mode, of beter gezegd sieraden show van Bibi van der Velden. Foto's daarvan zie je op de volgende pagina.

De Samsung Diva S7070 in het kort:
- Tri-band GSM
- EDGE/GPRS (2.5G) Data support
- 2.8 inch Touchscreen display (320 x 240)
- 3.2 Megapixel AF Camera
- Multimedia speler
- FM Radio
- Bluetooth 2.1 met A2DP support
- GPS
- microSD geheugenkaart optie (max. 16GB)
- USB 2.0
- Afmetingen: 101 x 54.8 x 13.4mm (hxbxd)
- Gewicht: 94 gram
Foto's: Samsung-Diva-S7070

De Samsung Diva Folder S5150 in het kort:
- Clamshel design
- 2.2 inch primair kleuren display
- Extern (verborgen) LED display
- 3.2 Megapixel camera
- microSD geheugenkaart gleuf (mx. 16GB)
- Bluetooth met A2DP support
- Fake Call
Foto's: Samsung-S51501

Foto's Bibi van der Velden show

Een sfeerimpressie van de Sieradenshow van Bibi van der Velden tijdens de Amsterdam International Fashion Week. Letwel, voor de Fashion Show leken onder jullie (daar reken ik mij zelf ook nog toe, hoor). De sieraden die tijdens de show van Bibi van der Velden getoond werden zijn speciaal voor de catwalk gemaakt en dus ietwat uitvergroot. De daadwerkelijke sieraden zullen een stuk 'draagbaarder' zijn ;-)

Om te beginnen: Ook de 'beeldende pers' was hier ruimschoots vertegenwoordigd. Samsung-Bibi-Show-a

Samsung-Bibi-b Samsung-Bibi-c Samsung-Bibi-d Samsung-Bibi-e Samsung-Bibi-f Samsung-Bibi-g Samsung-Bibi-h

Ook hier was Yfke Sturm natuurlijk weer hét topmodel van de show. Samen met Bibi namen ze een staande ovatie met oorverdovend applaus in ontvangst. Samsung-Bibi-z

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.