Entertainment
13 december 2012 - Ron Smeets

Samsung directielid gebruikt thuis vooral Apple gadgets

Dit is wel een leuk nieuwtje, vond ik zelf. Samsung’s CSO Young Sohn (foto), de man die uit hoofde van zijn functie eindverantwoordelijk is voor de strategie van de Koreaanse fabrikant, heeft tijdens een interview ruiterlijk toegegeven dat hij thuis toch vooral Apple gadgets gebruikt.

Natuurlijk, er is niks mis met het feit dat je als Samsung topman op de hoogte moet blijven van hetgeen de concurrentie zoal doet en heeft, maar Young Sohn is gewoon een Apple fan, zo valt af te leiden uit het interview.

“Thuis gebruik ik een Mac, een iPhone en een iPad. Ik heb altijd al een Mac gebruikt.” Hij voegt daar wel ook snel even aan toe dat hij ook een Galaxy heeft. Vervolgens probeert hij zijn Apple fanboy gedrag te verklaren door het feit dat het uit hoofde van zijn functie belangrijk is om de concurrentie in de gaten te houden. "I’m responsible for driving strategy and innovation globally. My job is to work with our team in the U.S. and Korea, including the CTO and M&A office, to identify new technologies and markets around the world."

Dat klinkt op zich heel plausibel, maar ik kan mij voorstellen dat Samsung het gebruikers gedrag van Young Sohn toch wel wat te veel van het goede vindt. Apple en Samsung zijn namelijk niet zomaar twee concurrenten. Zoals iedereen inmiddels wel weet vechten de twee al jaren in tientallen rechtbanken over vermeend kopieergedrag op het gebied van patenten, design en producten.

Verderop in het gesprek looft Young Sohn ook nog even de iCloud service van Apple. "If you look at the strengths of Apple, in a way it’s not the product per se. It’s that consumers like their ecosystem such as iCloud. I like that my family 6,000 miles away in Korea is able to see my schedule and see all of my contacts and photos. It is sticky, but it is a proprietary architecture."

Ik ben benieuwd of deze Apple Fanboy in Koreaanse dienst nog gevolgen gaat ondervinden van zijn openharige liefdesverklaring, zij het privé, aan het adres van Apple. Grappig is het wel.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.