Nieuws
13 maart 2014 - Ron Smeets

Samsung denkt aan een smartphone met 21:9 scherm

Een smartphone met een ultra breedbeeld afmeting is niet helemaal nieuwe. LG had enkele jaren geleden de BL40 New Chocolate. Nou ja, dat was bepaald geen hoogvlieger en zelfs een bar slecht toestel, maar die had wel dat rare beeldschermformaat.

Samsung heeft onlangs patent aangevraagd op een smartphone met 21:9 formaat. Met de huidige schermgrootte's zou een 21:9 smartphone wel een heel lang (of hoog) toestel worden. De vraag is natuurlijk of een toestel met dergelijke afmetingen ooit op de markt zal komen of dat Samsung er alleen maar mee experimenteerd. Hieronder staan enkele tekeningen uit de patentaanvraag.

samsung-21-9-phone-1 samsung-21-9-phone-2 samsung-21-9-phone-4 samsung-21-9-phone-6

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.