Nieuws
28 december 2014 - Ron Smeets

Samsung demovideo van een flexibel P-OLED scherm Dunner, flexibeler en energiezuiniger dan 'gewone' buigbare OLED displays

Met ontwikkelingen als steeds wordende smartphones en wearables die de vormen van ons lichaam volgen worden flexibele displays die behalve dun ook nog eens bijzonder energiezuinig zijn steeds belangrijker. LG heeft al een smartwatch, de G Watch R, met een dergelijk, P(lastic)-OLED display en ik kan uit ervaring melden dat die, ondanks de beperkte accucapaciteit, veel langer op één lading mee gaat dan zijn concurrenten. De Apple Watch, die over enkele weken (of maanden) op de markt komt zou ook voorzien zijn van een P-OLED scherm.

Samsung is uiteraard ook volop bezig met het ontwikkelen van een dergelijk scherm. In onderstaande video kun je een korte demo bekijken waarin duidelijk te zien is hoe dun en flexibel het P-OLED display is.

http://youtu.be/Ajj3nwk1W5g

Bron (Samsung YouTube)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.