Toestellen
08 maart 2011 - Ron Smeets

Samsung Corby II (S3850) nu officieel

Enkele dagen voor het Mobile World Congress van start ging 'lekte' Samsung zelf enkele specs en een hele kleine afbeelding van de Corby II (S3850). Vandaag is het toestel min of meer officieel onthuld, via de Thaise website van de Koreaanse fabrikant.

Uiterlijk is de Samsung Corby II niet echt veel veranderd. Het is nog steeds een stijlvol klein toestelletje met verwisselbare achterkantjes. De specs zijn, ten opzichte van ruim anderhalf jaar geleden toen de eerste Corby het daglicht zag, deels wel up to date gebracht.

De Samsung Corby II heeft onder andere een 3.14 inch capacitief QVGA touchscreen dislay, 2 megapixel camera, WiFi, Bluetooth 3.0, een microSD geheugenkaart gleuf (max. 16GB), quad band GSM met EDGE (2.5G) support, een 3.5mm audio aansluiting, FM Radio,  TouchWiz UI, Samsung Social Hub en T9 QuickType, een variant van Swype. Met 11.7mm en 102 gram is de Corby II bepaald niet een van de dunste en lichtste feature phones. Wellicht dat de accu, die volgens Samsung 9.5 uur spreek- en bijna 26 dagen (620 uur) stand by tijd kan leveren daar deels debet aan is ;-)) Het is de bedoeling dat de Corby II eind maart in de winkels gaat verschijnen; eerst in Duitsland en daarna ook in andere (Europese) landen.  De prijs is nog niet bekend, maar die zal die van de originele Corby waarschijnlijk niet veel ontlopen.

Via en Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.