Toestellen
08 maart 2006 - Ron Smeets

Samsung claimt eerste 'Origami' device

Samsung toont op de CeBIT het eerste device dat ontworpen is rondom Microsof's Origami project, zo claimt men.

De Q1 is een mini-tablet PC met PDA functies en valt dus in de veelbesproken UMPC categorie. Voorzien van een 900Mhz Intel Celeron processor, 500Mb intern geheugen, een touch screen display, WLAN en Bluetooth connectivity.

Het OS van de Q1, en feitelijk dus elke Origami UMPC, als we Samsung mogen geloven, is een speciale Windows XP versie met enkele specifieke portable PC opties zoals een instant-on multimedia functie waardoor je niet het complete OS hoeft te starten om videobestanden te bekijken.

Deze aankondiging van Samsung zou tevens betekenen dat Microsof's Origami inderdaad alleen een operating systeem is en geen device zoals eind vorige week al eens geopperd werd.

In ieder geval zullen er in de komende dagen tijdens de CeBIT nog veel meer 'Origami' nieuwtjes te melden zijn. Dit weekend en de komende week ben ik zelf ook in Hannover om het allemaal met eigen ogen te aanschouwen. . .Gerelateerde links:
UMPC prototype laat nog genoeg te wensen over
Origami onthulling tijdens de CeBIT
Is dit de Origami?!
Wat de Origami NIET is!
Microsoft's antwoord op de iPod?!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.