Nieuws
29 augustus 2011 - Ron Smeets

Samsung ChatON, 'n multi platform messaging service

Samsung gaat binnenkort haar eigen mobile messaging platform, ChatON lancering in 120 landen en 62 talen. Meer informatie zal op de persconferentie rondom de IFA vrijgegeven worden.

Samsung ChatON zal op zowel Android, Bada, iOS en BlackBerry toestellen functioneren. Daarmee wordt ChatON dus een 'multi-platform' mobile messaging service en een directe concurrent voor BBM (Ping), WhatsApp en dergelijke.

Behalve de ondersteuning voor bovenstaande mobiele platformen komt er ook een webclient. Met ChatON kunnen gebruikers niet alleen 1-op1 berichten naar elkaar zenden en delen maar ook met groepen. Daarnaast biedt ChatON ook de mogelijkheid om foto's, video's, voice-berichten en contacten met elkaar de delen.

Opvallend is wel dat Windows Phone nog niet genoemd wordt als een van de ondersteunde OS'en. Temeer omdat verwacht wordt dat Samsung in Berlijn, later deze week, ook een (of meerdere) Windows Phone 7 Mango smartphone gaat onthullen.

Hieronder kun je alvast een door Samsung gemaakte videodemo van ChatON bekijken:

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.