Geruchten
21 augustus 2010 - Ron Smeets

Samsung Cetus i917 en LG C900 met Windows Phone 7 gespot

Dat er in het vierde kwartaal van dit jaar diverse Windows Phone 7 smartphones op de markt gaan komen is al lang geen nieuws meer, maar er zijn, op een paar proptotypes na, nog niet veel toestellen gespot.

Welnu, aan de overkant van de oceaan zijn gisteren ineens maar liefst twee Windows Phone 7 toestellen opgedoken, de Samsung Cetus i917 (rechts op de foto hiernaast) en de LG C900 (links op de foto). Beide toestellen zouden voor AT&T bedoeld zijn. Of, en zo ja onder welke naam, deze smartphones ook naar Europa komen is nog niet bekend. Sterker nog, ook in de VS zijn ze (natuurlijk) nog niet officieel gepresenteerd.

Maar goed, als ik naar deze twee Windows Phone 7 toestellen kijk dan moet ik eerlijk bekennen dat de LG mij beter bevalt. Vooral vanwege de aanwezigheid van een uitschuifbaar qwerty toetsenbord, maar dat toestel ziet er ook iets minder plastic achtig uit dan de Samsung, hoewel dat ook aan de kwaliteit van de foto's kan liggen. Natuurlijk is het nog veel te vroeg om er echt iets over te kunnen zeggen. Geniet dus nog maar even van de foto's ;-)

De LG C900: LG-C900-ATT-WinPhone7-a LG-C900-ATT-WinPhone7-b LG-C900-ATT-WinPhone7-c LG-C900-ATT-WinPhone7-d

De Samsung Cetus i917: Samsung-i917-WinPhone7-c Samsung-i917-WinPhone7-a Samsung-i917-WinPhone7-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.