Toestellen
14 oktober 2009 - Ron Smeets

Samsung Blue Earth vanaf Januari verkrijgbaar in Nederland

Eerder vandaag werd al bekend dat de Samsung Blue Earth vanaf eind deze maand in de Zweedse winkels zal liggen. De rest van Europa zou kort daarna volgen. Wij zouden al in November aan de beurt zijn.

Dat laatste klopt dus niet. Zojuist heeft de Koreaanse fabrikant namelijk bekend gemaakt dat het toestel in Nederland vanaf Januari beschiklbaar zal komen. De losse toesteladviesprijs gaat €399 bedragen.

De Blue Earth is gemaakt van gerecycled plastic (PCM) uit waterflessen. Tijdens de productie is het energieverbruik en de koolstofemissie verminderd. De telefoon en de oplader bevatten geen schadelijke stoffen zoals gebromeerde vlamvertragers (BFR), polyvinylchloride (PVC) en weekmakers.

De belangrijkste specs van de Samsung Blue Earth:
- Quad-band GSM
- UMTS met HSDPA support (max. 3.6Mbps)
- 3 Megapixel camera met autofocus en dual LED flitser
- Multimedia Speler (MP3, AAC, AAC+, WMA, DivX, MPEG4, WMV9, H.263, H.264, XviD)
- Stereo FM Radio Tuner met RDS
- Bluetooth 2.1
- WiFi
- Afmetingen: 108 x 53 x 14mm (hxbxd)
- Gewicht: 119 gram
- Accu: 1100 mAh
- Zonnecel lader

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.