Geruchten
26 augustus 2009 - Ron Smeets

Samsung Blue Earth komt in de Herfst

Twee weken geleden, een dag voor de Nederlandse presentatie van de Samsung Pixon12 en Galaxy, gingen al de geruchten dat de Koreaanse fabrikant wellicht ook de Blue Earth zou gaan aankondigen.

Vandaag, twee dagen voor de volgende Nederlandse Samsung presentatie waar naast de Omnia 2 nog een tweede toestel gepresenteerd wordt, duikt de Blue Earth wederom op. GSM Helpdesk zegt over informatie te beschikken dat de milieuvriendelijke Samsung deze Herfst bij ons in de winkels zal liggen.

Ach, op zich zou het wel wat hebben om een dergelijk fris ogend en miliieuvriendelijk toestel te introduceren tussen vallende bladeren en stevige westenwinden. Van de andere kant zijn de Herfst, en aansluitend de Winter, natuurlijk niet de meest geschikte seizoenen om een mobieltje dat op zonne-energie 'loopt' voor het eerst uit te proberen. Maar goed, de Samsung Blue Earth wordt natuurlijk ook geleverd met een energiezuinige lader ;-)

UPDATE (12u20): Tijdens een presentatie van Samsung in San Francisco werd onderstaande slide getoond waarop te zien is dat het toestel inderdaad voor Oktober gepland staat. Waar en tegen welke prijs is nog niet bekend. Wellicht dat we aanstaande vrijdag meer horen. Samsung-Blue-Earth-Release

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.