Nieuws
03 juni 2012 - Ron Smeets

Samsung blijft op 1 in de VS, LG op 2, Windows Phone daalt!

Comscore heeft de Amerikaanse marktaandelen van mobiele telefoon fabrikanten en OS'en van de drie maanden tussen medio januari en medio april berekend. Daaruit komt naar voren dat Samsung ook in de VS nog steeds de nr 1 is.

De andere Koreaanse fabrikant, LG, doet het in de VS ook nog steeds erg goed, in tegenstelling tot hier in Nederland en vele andere (Europese) markten. LG heeft in Amerika een marktaandeel van ruim 19% en staat daarmee vast op de tweede plek.

Apple (14.4%), Motorola (12.5%) en HTC (6%) maken de Amerikaanse Top 5 compleet. Overigens waren Samsung en Apple wel de enige twee fabrikanten die hun marktaandeel, vergeleken met medio januari, zagen stijgen (met respectievelijk 0.5 en 1.6%). De overige drie moesten allemaal tussen de 0.4 en 0.7% marktaandeel inleveren. Motorola daalde daardoor naar de vierde plek, achter Apple.

Bij de smartphone OS'en is en blijft Android de absolute nr 1 in de VS met een marktaandeel van 50.8%, ofwel ruim 2% meer dan in januari. iOS staat daar op de tweede plek met 31.4% (+1.9%). RIM (BlackBerry) is de nummer drie met 11.6% maar de Canadese fabrikant moest wel 3.6% marktaandeel inleveren in de afgelopen drie maanden.

Opvallend is verder dan het marktaandeel van Windows Phone in de VS weer daalde. Microsoft's OS heeft nu 4.0% van de Amerikaanse smartphone markt in handen, 0.4% minder dan in januari. Omdat de cijfers berekend zijn tot en met medio april is de invloed van de Lumia 900, het eerste Finse Windows Phone toestel voor de Amerikaanse markt, nog niet te zien. Dat toestel kwam medio april op de markt. De cijfers van de komende maanden worden dus iets om naar uit te kijken voor Nokia en Microsoft.

VS-Telefoon-Fabrikanten-April-2012 VS-Smartphone-OS-April-2012

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.