Toestellen
01 september 2006 - Ron Smeets

Samsung blijft het proberen met de Q1 UMPC

Tja, het was, hier in ieder geval, al een tijdje stil rondom de diverse UMPC flops van enkele maanden geleden. Tegenvallende specs, prijzen en dus ook verkoopcijfers zorgen daar voor.

Samsung blijft het echter proberen, waarschijnlijk in de hoop dat ze nog iets van de investeringen die het heeft moeten doen in de ontwikkeling ervan terug te verdienen.

De laatste upgrade is echter wel het vermelden waard. De Q1P wordt namelijk voorzien van HSDPA en de nieuwe Via C7-M processor die ook al in een van de eerdere upgrades gebruikt werd .

De Q1P wordt in Q4 van dit jaar in de winkels verwacht. Helaas houdt Samsung de prijzen van de nieuwste Q1 UMPC nog angstvallig geheim. Ik ben dan ook bang dat die niet veel beter zullen zijn dan bij de vorige versie's.Gerelateerde links:
Nog een 'UMPC', maar dan slechter
Intel en Samsung schuldig aan dure UMPC?!?
Andere 'UMPCs' completer en goedkoper
Accesoires niet standaard bij Samsung UMPC
Samsung UMPC duurder dan laptop
Eerste UMPC met een prijskaartje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.