Geruchten
26 december 2006 - Ron Smeets

Samsung BlackJack vs HTC Cavalier

Beide toestellen zijn nog niet in Nederland te koop en de HTC is nog niet eens formeel aangekondigd, maar de eerste vergelijkende tests zijn al gesignaleerd.

De twee toestellen ontlopen elkaar in deze test nauwelijks. De HTC heeft een 2MP camera ten opzichte van de 1.3MP versie van de Samsung, maar die laatste is met 11.8mm weer 1.2mm dunner dan de HTC. Beide toestellen hebben WiFi aan boord en een volwaardig QWERTY toetsenbord.

Ook de andere verschillen zijn minimaal. De Samsung heeft een 2.3 inch display in plaats van de 2.4 inch van de HTC (beiden 240 x 320 pixels en 65K kleuren). De BlackJack is wel 20 gram zwaarder dan de HTC; 99 vs 119 gram.

HTC kiest voor een Intel PXA272 416MHz processor terwijl Samsung natuurlijk voor een 400MHz model uit eigen keuken gaat, de S3C2440.

Qua bediening valt op dat de navigatietoetsen van de HTC uitgebreid zijn met een zogenaamde jog-dial (ook populair bij Sony) aan de zijkant van het toestel.

De conclusie van de Russische testers is dat zowel de HTC als de Samsung goed zullen vallen bij liefhebbers van Smartphones.Gerelateerde links:
RIM klaagt Samsung aan vanwege de 'BlackJack'
Samsung 'BlackJack' bij Orange
Samsung BlackJack i607 bij Cingular
Goochelen met Smartphones
Samsung i600: Ultra Series 3G Smartphone met HSDPA
HTC Cavalier moet de Excalibur doen vergeten
Fully Loaded Smartphone, de 'Xda Flame' voor O2?!?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.