Toestellen
13 november 2006 - Ron Smeets

Samsung BlackJack i607 bij Cingular

Op de dag dat mijn dochter jarig was afgelopen zomer zag ik de Samsung BlackJack voor het eerst. Met de info die ik toen kon achterhalen leek het een UMTS versie van de i320 Smartphone van de Koreaanse toestelmaker.

Op zich was dat, zo blijkt nu, geen verkeerde conclusie. Inmiddels is het toestel ook in de VS boven water komen drijven en daar zal hij als de i607 binnenkort bij Cingular te koop zijn.

De Samsung BlackJack is een GSM Smartphone met EDGE, UMTS en HSDPA support. Verder beschikt ie over een QVGA display (320 x240 pixels), multimedia player, Bluetooth 2.0 en een 1.3MP camera. De VGA cam aan de voorzijde zie ik deze keer niet terug en WiFi ontbreekt nog steeds.

Op de foto's die nu gepubliceerd zijn ziet het toestel er ook ietsje anders uit dan enkele maanden geleden, maar dat kan ook te maken hebben met de verschillen tussen de Amerikaanse en Europese markt.

Over het bericht dat Orange het toestel in Europa uit zou gaan brengen heb ik daarna weinig meer vernomen, dus dat blijft even onduidelijk.

Phone Scoop heeft de BlackJack al in de handen gehad voor een uitgebreide review.

De belangrijkste specs op een rijtje:

- Windows Mobile 5.0

- Quad band GSM 800, 900, 1800, 1900 MHz

- UMTS, HSDPA, EDGE

- Bluetooth 2.0

- 64MB Geheugen

- microSD

- Display 320 x 240 pixels

- 1.3 MP camera

- Gesprek- / Standby tijd 5.5 uur / 11 dagen

- Afmetingen 112 x 58 x 13 mm

- Gewicht 105 gramGerelateerde links:
Nieuwe Samsung werkt op twee 3G netwerken
Samsung's mobiele 4G test: 100Mbps bij 60 kmh
Samsung 'BlackJack' bij Orange
De Samsung i320 van dichtbij bekeken
Samsung's 'Q' gesignaleerd in Frankrijk
Vodafone komt in Duitsland met HSDPA toestel
HSDPA toestel van QTek deze zomer in Europa
Samsung demonstreert HSDPA op nieuw toestel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.