Geruchten
12 mei 2009 - Ron Smeets

Samsung Bigfoot en Spica met Android 2.0 (Donut) gespot

Samsung introduceerde onlangs haar eerste Android toestel, de i7500. Zojuist zijn de eerste afgbeeldingen en specs van twee nieuwe Android Samsung's opgedoken, de Bigfoot en Spica. Beide toestellen zouden voorzien worden van Android 2.0 (Donut) en in Q3 op de markt komen.

Wat opvalt is het feit dat de Spica (links op de foto) en Bigfoot exact dezelfde specs hebben (zie tabel hieronder). Het grote verschil tussen beide toestellen zijn de formfactor en, zo luiden de geruchten, de User Interface. De Spica is een candybar a-la i7500 en de Bigfoot een slider met een fysiek qwerty toetsenbord en de rondingen van de Beat DJ.

Daarnaast wordt de Samsung Spica uitgerust met Samsungs eigen TouchWiz UI in plaats van de bekende Google/Android user interface. Samsung hoopt dat de Spica daardoor bij een breed publiek zal aanslaan. Daarbij hoort ook een passend, mid-range, prijskaartje. Onder de tabel met specs staan enkele screenshots van de TouchWiz UI op de Spica.

samsung-spica-and-bigfoot-specs
samsung-spica-interface-touchwiz

Samsung-Spica
Samsung-Bigfoot
samsung-spica-bigfoot-android

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.