Nieuws
06 december 2011 - Ron Smeets

Samsung bezorgt juristen en advocaten een heerlijke Kerst

Samsung heeft gisteren een mededeling gedaan die de vele juristen en advocaten van de fabrikant een hele leuke Kerst gaat bezorgen. Choi Gee-chung, CEO van Samsung, maakte namelijk bekend dat de Koreaanse fabrikant voor volgend jaar al een budget van 200 miljoen dollar (ca. 150 miljoen Euro) opzij gezet heeft voor de lopende, en eventueel nieuwe, juridische gevechten en rechtzaken met Apple.

Als de Kerstman bij jullie dit jaar dus een paar uur te laat komt, dan heeft dat waarschijnlijk te maken met de extra grote bestellingen die hij bij de juristen en advocaten van Samsung moest afleveren ;-)

Choi Gee-sung deed zijn uitspraken in een interview met de Korea Times. In dat gesprek gaf hij ook aan zeer in zijn nopjes te zijn met de recente juridische ontwikkelingen, de winst in Australië en de VS om precies te zijn. Hij voegde daar aan toe dat deze overwinningen de hoop op een goede afloop van de rechtzaak die op 8 december in Parijs dient heeft doen toenemen. Apple en Samsung staan op die dag in de Franse hoofdstad weer voor de rechter om de uitspraak te horen in de zaak die Apple heeft aangespannen om de verkoop van de iPhone 4S in Frankrijk te verbieden.

Intussen heeft de Amerikaanse rechter die enkele dagen geleden het verkoopverbod voor Galaxy producten in de VS afwees haar besluit nader toegelicht. Volgens Lucy Koh heeft Apple niet kunnen aantonen dat de verkoop van de Galaxy Tab een negatieve invloed zal hebben op het marktaandeel (en de verkoopcijfers) van de iPad. Daarnaast is Koh ook van mening dat Apple er niet in zal slagen Samsung's claim dat de betreffende patenten die geschonden worden NIET gelden voor de huidige zaak die Apple aangespannen heeft te weerleggen. Al met al goed nieuws voor de Koreanen dus, maar het feit dat ze alvast 200 miljoen dollar opzij gezet hebben voor de slepende juridische strijd met Apple in 2012 geeft ook aan dat Samsung verwacht dat de ruzie nog wel even zal voortduren.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.