Toestellen
10 oktober 2012 - Ron Smeets

Samsung bevestigt Galaxy S III Mini onthulling op 11 oktober

De uitnodigingen werden enkele dagen geleden al verstuurd en het gerucht doet al langer de ronde dat Samsung een 'mini' variant van de Galaxy S III gaat onthullen.

JK Shin, CEO van Samsung Mobile, heeft vandaag in Korea bevestigd dat de Galaxy S III Mini inderdaad op 11 oktober in Duitsland gepresenteerd zal worden. Veel details gaf hij verder niet. Alleen dat er in Europa een grote vraag is naar 4 inch smartphones.

Volgens Shin wordt de Galaxy S III Mini zeker geen 'instapmodel' maar heeft het toestel, zoals hij zegt, een 'full form factor'. Eerder gelekte informatie over de Galaxy S III Mini (geruchten dus) spraken wel over specificaties die beduidend onder die van de gewone Galaxy S III lagen.

Verder is het natuurlijk bijzonder dat we tegenwoordig een smartphone met een 4 inch display al 'mini' noemen. Nog niet zolang gelden was 3.5 inch als 'groot' bestempeld. Nah ja, tijden veranderen.

Bron (Koreaans), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.