Nieuws
17 september 2018 - Ron Smeets

Samsung bevestigt de komst van de Galaxy S10, S10+ en S10 (Lite) Geen foldable phone of wijziging in de naam voor de S serie

Door Luc Meijs - De Samsung Galaxy S10 zal voor de fabrikant het 10e vlaggenschip model worden in de S serie en volgens de CEO van Samsung, DJ Koh, zal het toestel radicale veranderingen in het design bevatten. Dit bevestigde Koh eerder deze week in een interview met Chinese media. Deze veranderingen in het design zullen zich helaas niet uiten als de langverwachte foldable smartphone van Samsung, de S10 zal een toestel worden binnen de premium S lijn. Wat precies de veranderingen aan dit design gaan worden kunnen variëren van minder bezels tot een notch, meerdere camera’s of zelfs een uitschuifbare camera, zoals we deze trend de laatste tijd bij meer toestellen zien. Na de release van de S9 werd er veel kritiek gegeven op het design aangezien het een letterlijke kopie van de S8 is, de enige echte upgrade hieraan was de camera. De CEO van Samsung ging verder niet in op specificaties omtrent het toestel echter zal dit een kwestie van tijd zijn voordat er meer geruchten opduiken over het toestel of misschien wel weer een bewuste sneak peak van DJ Koh zelf.

Wat kunnen we verwachten?
 
Dat Samsung met de Galaxy S10 een speciale release gaat maken is wel duidelijk aangezien het model alweer het 10e model in de S serie gaat worden. Waar veel mensen misschien verwachten dat Samsung als volgende aankondiging hun opvouwbare smartphone gaat presenteren lijkt het er nu op dat eerst het podium wordt vrijgegeven voor de Samsung Galaxy S10/S10+ en wellicht een S10 Lite. Wat kunnen we dan echt verwachten voor een model smartphone met deze release, Samsung roept al een aantal jaar over een in screen vingerafdruksensor maar heeft hier tot nu toe nog niks over laten zien in een toestel echter, naar verluid zal de S10 dan eindelijk over deze technologie beschikken. Het scherm van de S10 en S10+ zal over een ultrasonic-based sensor beschikken, dit zou een extreem snelle sensor zijn voor het unlocken van je smartphone, het derde model van de S10 (Lite wellicht), zal over een optische sensor in het scherm beschikken, een meer budget model met budget gadgets. Ook sprak DJ Koh over een reeks geweldige kleuren waarin de komende toestellen verkrijgbaar worden, wellicht heeft Samsung gemerkt dat hun grootste Concurrent Huawei, veel lof heeft gekregen voor hun meest recente release de P20 Pro en het kleurschema welke in deze smartphone gebruikt is. Sinds de Samsung Galaxy S6 Edge die in een aparte kleur groen destijds te krijgen was heeft Samsung niet echt meer geëxperimenteerd met een kleurenpallet voor het design.
 

Drie toestellen, drie camera’s
 
Dat Samsung (naar verwachting) een drietal toestellen gaat uitbrengen is misschien wel een goede zet, de S10 en S10+ voor het hoge segment en een S10 Lite om de concurrentie aan te gaan in het midden tot laag segment smartphones, afhankelijk van de prijs natuurlijk. Als Samsung een S10 Lite zou uitbrengen met een prijskaartje tussen de €350 en de €450 euro bijvoorbeeld, dan kan dit nog wel eens een gezonde impact hebben op de markt binnen deze prijsklasse, een waar instapmodel in tegenstelling tot sommige merken zoals Apple met hun nieuwe instapmodel (€850,- euro). Een andere bijzondere feature die we wellicht gaan zien bij deze toestellen is een triple camera setup en een ware Face ID tegenhanger. Samsung zal buiten de vingerafdrukscanner in het scherm een Face ID unlock gaan krijgen waarbij de selfie camera over een true facial mapping sensor zal gaan beschikken voor een snellere, accuratere en veiligere face unlock. Verder zal Samsung volgens geruchten het S10 model gaan maken met zo min mogelijk al dan compleet geen bezels (voor zover fysiek mogelijk is), dit zal resulteren in een zeer groot screen to body ratio volgens Samsung. De drie toestellen zullen volgens geruchten bijna dezelfde afmetingen dragen als de recent gereleasde Iphones namelijk, 5.8, 6,1 en 6,4 inch. In tegenstelling tot Apple wordt verwacht dat Samsung het 5,8 inch model als instapmodel gaat gebruiken. 
 

Natuurlijk hebben we nog even te gaan tot de aankondiging en release van de S10 komend jaar. Tot die tijd zullen de geruchten zich zonder meer blijven opstapelen en blijven we ook opletten op geruchten rondom de befaamde Samsung Galaxy X, foldable smartphone.