Nieuws
30 juni 2010 - Ron Smeets

Samsung bevestigt Android 2.2 update voor de Galaxy S

Het was ruim een maand geleden al 'uitgelekt' en eerlijk gezegd is het natuurlijk niet gek dat een nagelnieuw toestel zoals de Galaxy S, die goed en wel twee weken in de winkels ligt, in de komende maanden ook voorzien gaat worden van de nieuwste Android software (versie 2.2).

Die update is nu min of meer via Twitter formeel bevestigd door de Amerikaanse afdeling van de Koreaanse fabrikant.

Letterlijk twitterde men: "Galaxy S phones will come with Android 2.1 and be upgradeable to Android 2.2 which will support Adobe Flash 10.1 #GalaxyS"

De reden dat in deze tweet gesproken wordt over meerdere Galaxy S modellen heeft te maken met het feit dat de Galaxy S in de VS in meerdere uitvoeringen (van verschillende providers) te koop zal zijn. Nog niet meteen denken dat er een derde (of vierde) Galaxy S op komst is dus want dat is niet zo (officieel tenminste ;-))) Behalve de Galaxy S wordt bij ons vooralsnog alleen gesproken over de Galaxy S Pro, een toestel met fysiek qwerty toetsenbord die in de VS onder andere als Samsung Epic in de winkels zal liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.