Nieuws
26 mei 2010 - Ron Smeets

Samsung Bada DevCamp op 3 Juni

Enkele maanden geleden presenteerde Samsung haar eigen mobiele open source besturingssysteem, Bada.

De grote vraag is natuurlijk of er in de wereld van de smartphones nog wel plek is voor weer een OS. De tijd zal moeten uitwijzen of Bada zich een positie kan verwerven tussen het geweld van Symbian, Android, Windows Phone en al die andere (kleinere) OS'en.

Met een wereldwijd marktaandeel van ruim 22% heeft de Koreaanse fabrikant in ieder geval wel een behoorlijk potentieel maar veel hangt natuurlijk af van de bereidheid van bedrijven en ontwikkelaars om applicaties te gaan ontwiikkelen voor het nieuwe OS. Samsung gaat die bedrijven en ontwikkelaaes de komende weken en maanden pushen door het weggeven van prijzen en gadgets, onder andere op events zoals het Bada DevCamp op 3 Juni in Amsterdam.

Vooruitlopend daarop heeft de Koreaanse fabrikant deze week de API en BDK vrijgegeven. Tijdens het DevCamp kunnen ontwikkelaars en content providers meer informatie krijgen over Bada en is er een aantal prijzen te winnen voor de beste Apps. In totaal (wereldwijd) heeft Samsung daarvoor 2.7 miljoen dollar uitgetrokken. Tijdens het Nederlandse DevCamp kunnen de ontwikkelaars ook nog kans maken op een van de vijf 46 inch LED TV's.

“Samsung bada is voor ontwikkelaars en content providers een uitgelezen kans om hun applicaties en content op een ongekend groot aantal devices in de hele wereld geïnstalleerd te krijgen,” zegt Geert Mol, marketing manager bij Samsung Mobile in Nederland. “Het bada DevCamp kan gezien worden als het officiële startschot voor de lokale ontwikkeling van applicaties. Tijdens deze dag lichten we een aantal belangrijke aspecten van het platform, de SDK en de Samsung Apps store verder toe. We nodigen dan ook iedere ontwikkelaar uit om onderdeel te worden van de bada-community om zo elkaars positie te kunnen verstevigen.”

Voor eer info over het Nederlandse DevCamp en aanmeldingen kun je hier terecht.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.