Nieuws
21 december 2010 - Ron Smeets

Samsung Bada 2.0 krijgt nieuwe UI, NFC en multi tasking

Ruim een jaar geleden introduceerde Samsung haar eigen mobiele OS, Bada. Begin 2011 zal versie 2.0 van dat OS worden uitgerold.

De belangrijkste nieuwe features die daaraan toegevoegd gaan worden, behalve een nieuwe User Interface, zijn support voor NFC en multi tasking.

Verder wordt ook gesproken over support voor 3rd party Social Network Service integratie en een SDK voor Linux en Mac. Het is echter nog niet bekend of de 'oude' Bada toestellen zoals de huidige Wave modellen ook geupgrade kunnen gaan worden naar de nieuwe versie van Bada. Laten we voor Samsung hopen dat het nieuwe OS ook zal leiden tot meer succes. bada-2-1 Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.