Nieuws
08 april 2011 - Ron Smeets

Samsung Bada 2.0 komt deze zomer (naar India)

Toen Samsung, eind 2009, haar eigen Bada OS introduceerde had de Koreaanse fabrikant wilde plannen. Inmiddels kunnen we wel stellen dat Bada, als smartphone OS, in de marge opereert.

Er zijn diverse Bada toestellen op de markt gebracht, en die verkochten (vooral de Wave) best goed, maar het gemis van een goed gevulde app store is toch wel een nadeel.

Volgens Samsung India wordt daar deze zomer versie 2.0 van Bada gepresenteerd. Dat meldde althans een van de bobo's van de Indiase afdeling van de Koreaanse fabrikant. Op zich lijkt de keuze voor India niet vreemd. Bada toestellen worden daar vrijwel net zo goed verkocht als Android smartphones. Eind vorig jaar gingen al geruchten rond over een aantal nieuwe features in Bada 2.0. Zo zouden onder andere multi tasking, NFC support en een nieuwe UI geimplementeerd worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.