Geruchten
03 februari 2009 - Ron Smeets

Samsung B5702 en S3500 uitgelekt

Gisteren schreef ik al over de 'high-end' Samsung geruchten voor het aanstaande Mobile World Congress.

Eerder dit weekend lekten echter nog twee nieuwe Samsungs uit. De dual-sim B5702 (foto hieronder) en de muziek slider S3500 (foto hiernaast).

Vooral de S3500 vind ik er wel leuk uitzien en de specs mogen er, zeker voor een low-mid range toestel, ook best zijn. Zo heeft hij quad-band GSM support, een QVGA display, MP3 speler, FM Radio Tuner en een 2 megapixel camera aan boord. Andere features zoals een microSD geheugenkaart ingang, USB aansluiting en Stereo Bluetooth ontbreken ook niet.

De B5702 is de volgende dual-sim phone van Samsung. Veel is daarover nog niet bekend. Hij heeft wel wat weg van de eerdere D980 en het zal dan ook wel de opvolger van dat model worden.

Schijnbaar willen de Koreanen zich hiermee wat meer op de zakelijke gebruiker gaan richten en hebben ze daarom de D in het typenummer vervangen door een B. Dat heeft vermoedelijk ook wel iets te maken met het feit dat Dual SIM toestellen niet echt aanslaan in de markt. Zowel providers als retailers, om verschillende redenen, lijken de toestellen namelijk links te laten liggen.

Wanneer de S3500 en B5702 op de markt komen en of we ze beiden ook in Nederland en België zullen gaan zien is nog niet bekend. 16 Februari weten we ongetwijfeld meer. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.