Toestellen
24 augustus 2009 - Ron Smeets

Samsung B3310 vanaf September in de Europese winkels

Dit weekend doken de eerste afbeeldingen en specs van een bijzonder Samsung toestel op, de B3310. Bijzonder vooral vanwege de ietwat vreemde positionering van de numerieke toetsen.

Inmiddels is het geen gerucht meer. De Franse afdeling van Samsung weet te melden dat de B3310 vanaf volgende maand in diverse Europese markten introduceren. Of Nederland en België daar ook meteen al bij zullen zitten is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de prijs.

Gelukkig zal het toestel ook in een andere kleur dan roze uitgebracht worden. Jammer genoeg maakt het zeepblauwe uiterlijk de B3310 niet echt veel mooier, maar goed je kunt in ieder geval kiezen ;-)

De specs:
- 2 inch display (240 x 320 pixels)
- 2MP camera
- Quad-band GSM met EDGE suppor
- Slide-Out QWERTY toetsenbord
- Bluetooth 2.1
- MP3 Speler
- FM Radio
- MicroSD geheugenkaart optie
- max. 380 uur stand-by
- max. 300 minuten 'bel-tijd'
- Afmetingen: 91 x 54 x 17mm (hxbxd)
- Gewicht: 101 gram

Hoewel de prijs nog niet bekend gemaakt is denk ik dat de Samsung B3310 in het mid-range segment zal gaan passen. Zowel de specs als de 'zoete' kleurtjes wijzen in die richting, toch? De positionering van de numerieke toetsen zal voor de meeste bellers effe wennen zijn. Tevens vraag ik mij af of Samsung ook een 'links'- en 'rechts-handige' uitvoering van de B3310 op de markt zal brengen. De een met de toesten links van het display en de ander, enfin jullie snappen wat ik bedoel ;-)

Foto's:
Samsung-B3310-Front-back Samsung-B3310-Front-Open-Closed

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.