Accessoires
29 februari 2012 - Marc Wielaert

Samsung Audio Docks op MWC

Samsung bierdt een enorm aanbod technologische producten - in feite alles waar een stekker aan, of een accu inzit, om het samen te vatten. En natuurlijk worden op het MWC vooral de nieuwste smartphones en tablets aangeboden, al vind je er tegenwoordig ook de nieuwste platte notebooks van de Ultra-serie. Maar ik werd behoorlijk verrast door een drietal audio-docks van Samsung.

Klein zijn ze niet, al is de kleinste versie nog wel redelijk goed op een kast langs de wand te plaatsen - op het kastje naast het bed past het normaal gesproken niet. Twee zijn identiek vormgegeven als een soort klassieke hoorn. Bij de kleinere witte versie valt dat weliswaar op, maar bij de grotere donkere versie zal het niemand meer ontgaan: het ding oogt eenvoudigweg enorm.

Het zal dan ook een ongetwijfeld beter geluid bieden (grotere speakers, meer vermogen, grotere klankkast). Foto's van beide apparaten vind je hieronder, inclusief het bordje met de bijbehorende specificaties. Aan de grotere versie kan je zowel je Samsung telefoon áls tablet koppelen.

DSC_02261DSC_0227DSC_02281DSC_0229

Natuurlijk is het onmogelijk om tijdens een drukbezochte beurs als deze de audiokwaliteit ook maar enigzins te beoordelen, en daarom staan ze er ook meer als "showcase". Op audiofielen zal onderstaand model nog indruk maken, waarbij de voorversterker zowaar nog met klassieke buizen wordt gerealiseerd.

In de drukte ben ik er helaas niet in geslaagd ook van dit apparaat het bordje met specificaties te fotograferen, maar ergens heb ik het vermoeden dat de klassieke uitvoering van dit apparaat - dat aan de grote bakelieten radio's van vroeger herinnert - in Nederland niet enorm populair zal worden. Merk op dat alle apparaten ook Bluetooth ondersteunen - je hoeft je telefoon of tablet dus niet per sé te "docken" om er muziek op af te spelen.

Over de auteur: Marc Wielaert