Toestellen
26 november 2012 - Ron Smeets

Samsung Ativ S lancering uitgesteld naar (Q1) 2013 ?

De Samsung Ativ S met Windows Phone 8 werd in Berlijn, tijdens de IFA al zo ongeveer aangekondigd. Enkele weken geleden hield de fabrikant ook al een Nederlandse perspresentatie waar het toestel, toen met een volledig werkende Windows Phone 8 versie, te zien was. Over de lanceerdatum zij de fabrikant toen dat hij eind november in de Nederlandse winkels zou liggen. Dat is dus nu zo ongeveer, maar tot nu toe is het toestel nog niet leverbaar.

Intussen verschijnen in de landen om ons heen meer en meer berichten dat de winkellancering van de Samsung Ativ S vertraging opgelopen heeft. In Engeland wordt het toestel nu pas medio december verwacht en in Duitsland is de Ativ S bij  T-Mobile zelfs uit de portfolio voor het vierde kwartaal gehaald.

De Duitse afdeling van T-Mobile maakte dat enkele dagen geleden al via Twitter bekend. Dat zou dus betekenen dat de Ativ S bij onze oosterburen op z'n vroegst pas begin 2013 beschikbaar zal zijn. Nu gebeurt het wel vaker dat providers een toestel niet meteen opnemen in hun assortiment. Maar in dit geval is het wel een optelsom van 'uitstel' berichten.

De T-Mobile tweet, de berichten over uitstel in Engeland en het uitblijven van de Nederlandse beschikbaarheid maken de onzekerheid over de release van de Ativ S alleen maar groter. Letwel, Samsung heeft nog een paar dagen om de belofte 'eind november in de winkels' bij ons in Nederland na te komen. Natuurlijk heb ik Samsung om commentaar gevraagd, maar vanavond heb ik daar nog geen antwoord op gekregen. Het is dan ook al laat ;-) Als Samsung Nederland nog reageert, dan voeg ik dat antwoord later wel toe.

UPDATE (23u50): Een beetje goed nieuws is er ook nog te melden. Geen reactie van Samsung Nederland, maar wel een bericht dat de Ativ S naar verwachting vanaf 4 december in Portugal uitgeleverd wordt, aldus de lokale online winkel van Fnac.

De Duitse Tweet: TMo-D-Ativ-S-Uitstel-Tweet

Via (T-Mobile Duitsland)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.