Nieuws
18 maart 2011 - Ron Smeets

Samsung Apps nadert de 100 miljoenste download

Elke mobiele telefoonfabrikant heeft tegenwoordig wel zijn eigen applicatie winkel. De meesten, zo ook die van Samsung, opereren in de marge van de grote, veel succesvollere, concurrenten zoals de Apple App Store en Android Market.

Toch bereikt Samsung Apps binnenkort een (kleine) mijlpaal; de 100 miljoenste app download.

De applicatie winkel van de Koreaanse fabrikant werd gelijktijdig met Bada gelanceerd, eind 2009. Ze hebben dus bijna anderhalf jaar nodig gehad om de 100 miljoenste download te bereiken ;-) In september van 2010 maakte Samsung bekend dat er op dat moment, een jaar na de lancering, 'al' 10 miljoen Apps in Europa gedownload waren.  Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.