Nieuws
22 september 2010 - Ron Smeets

Samsung Apps: 10 Miljoen Europese downloads in 1 jaar

Precies een jaar geleden opende Samsung haar eigen 'App Store', Samsung Apps. Vandaag maakte de Koreaanse fabrikant bekend dat in Europa deze maand de 10 miljoenste download 'gevierd' kon worden.

Dat betkent overigens dat buiten Europa de belangstelling voor de applicatiewinkel van Samsung nog niet echt groot is. Een dag of tien geleden maakte de Koreaanse fabrikant namelijk bekend dat er werelwijd nu zo'n 14 miljoen Apps zijn gedownload. Ongeveer 60% daarvan is dus in Europa gedownload.

Maar goed, op zich valt het hier in Europa althans, dus nog best mee. Zeker als je weet dat er nog niet zo heel erg veel Apps in de Samsung winkel beschikbaar zijn, vergeleken met bijvoorbeeld de App Store van Apple, Android Market en OVI Store, en er eigenlijk pas één toestel is, de Samsung Wave, waarop Samsung Apps echt gepromoot wordt. Natuurlijk, je kunt de applicatiewinkel van Samsung ook vanuit de Galaxy S benaderen, maar daar zullen de meeste Android gebruikers niet zo snel voor warmlopen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.