Toestellen
20 augustus 2005 - Ron Smeets

Samsung annuleert de i645

Na maandenlang aan de lopende band nieuwe toestellen te hebben aangekondigd en/of geintroduceerd is het natuurlijk niet vreemd als het eens een keertje tegen zit.

De i645 van Samsung zou in Amerika de eerste Windows Mobile Smartphone in zogenaamd 'clamshell' design zijn die ook nog eens geschikt was voor het mobiele, EV-DO, breedbandnetwerk van Verizon Wireless.

Gisteren werd echter ineens bekend dat Samsung het toestel niet zal uitbrengen omdat Verizon hem niet zal gaan verkopen. Volgens woordvoerders van beide bedrijven is de beslissing om het toestel toch niet op de markt te zetten in goed overleg genomen.

Het 'toeval' wil wel dat Verizon nu een vergelijkbaar toestel van het Amerikaanse Motorola, de Q, zal gaan aanbieden. Goed overleg ?! My *ss, gewoon vriendjespolitiek als je het mij vraagt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.