Geruchten
10 maart 2010 - Ron Smeets

Samsung Android toestel met Bluetooth 3.0 op komst?

Ruim een maand geleden dook via de Bluetooth SIG al een Samsung toestel met Bluetooth 3.0 op. Diezelfde bron maakt nu melding van een Android toestel met Bluetooth 3.0 van dezelfde Koreaanse fabrikant. Het gaat om de Samsung SHW-M120S.

Android wordt weliswaar niet letterlijk genoemd in de documenten van de Bluetooth SIG, maar het lijkt waarschijnlijk dat de M120S de opvolger wordt van de M100S, een Android 2.1 toestel die begin Februari officieel onthuld werd voor de Koreaanse markt.

Behalve Bluetooth 3.0 support worden nog enkele specs genoemd: een 3.3 inch WVGA AMOLED display, 5 megapixel autofocus camera, WiFi, GPS, Bewegingssensor, HSDPA support en TDMB. Samsung-M120S-BTSIG

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.