Toestellen
18 mei 2012 - Ron Smeets

Samsung: "Al 9 miljoen Galaxy S III's in bestelling"

Amper twee weken na de lancering in Londen en ruim een week voordat het toestel de eerste winkels gaat bereiken heeft een anonieme Samsung medewerker tegenover de Korea Economic Daily geroepen dat de fabrikant op dit moment al 9 miljoen bestellingen voor de Galaxy S III binnen heeft.

Dat is best veel als je bedenkt dat de verkoopteller van de Galaxy S II 'pas' na ruim 9 maanden op 20 miljoen stond. Letwel, het aantal van 9 miljoen SGS III's is een optelsom van alle toestellen die de afgelopen weken door 290 winkels en operators in 145 landen besteld zijn, zo liet de Samsung medewerker in Korea weten.

Ter vergelijk, de eerste Galaxy S, in 2010, werd voor de winkellancering zo'n 1 miljoen keer besteld. Bij de Galaxy S II, in 2011, verdriedubbelde dat aantal (3 miljoen pre-orders). Die verdriedubbeling is nu dus ook weer gehaald met de 9 miljoen bestellingen voor de Galaxy S III. Niet slecht van Sammy ;-) Zeker als je bedenkt dat het toestel door velen die er al (even) mee hebben kunnen spelen, redelijk lauw ontvangen is. Vooral het design, de plastic behuizing en de hardware specs vallen op het eerste gezicht wat tegen, maar dat heeft vooralsnog dus nog geen enkele invloed op de populariteit van de Galaxy S III. Ik kan en zal er pas over oordelen als ik mijn testexemplaar heb.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.