Toestellen
21 februari 2012 - Ron Smeets

Samsung Ace 2 en Galaxy Mini 2 geboren

Tijdens het Mobile World Congress heeft Samsung geen (internationale) persconferentie gepland. De fabrikant heeft wel al laten weten dat ze in Barcelona wel wat nieuwe toestellen gaan aankondigen, en zelfs iets 'groots' als ik de uitspraken die de directeur van Samsung Nederland onlangs deed, mag geloven. Of dat 'groots' letterlijk of figuurlijk bedoeld is, dat horen we over enkele dagen.

Vandaag zijn in ieder geval twee 'kleine' nieuwe Samsung's geboren; de Galaxy Ace 2 en de Galaxy Mini 2. Beiden opvolgers van de modellen zonder het '2-tje', maar dat zal iedereen wel al begrepen hebben.

Galaxy Ace 2 en Galaxy Mini 2

De Samsung Ace 2 heeft een 3.8 inch TFT touchscreen display (800 x 480), een dual core processor (800Mhz) met 768MB RAM, Android 2.3 (Gingerbread), een 5 megapixel camera met LED flitser en een VGA front cam. Standaard heeft de Galaxy Ace 2 4GB intern geheugen dat uitgebreid kan worden met een microSD kaart. Net als de vorige maand aangekondigde Galaxy Ace Plus heeft de Ace 2 ook wat rondere vormen dan zijn 'voorganger'.

De specs van de Samsung Galaxy Mini 2 zijn iets minder uitgebreid en hij is ook nog iets kleiner dan de Ace 2. De Galaxy Mini 2 moet het doen met een single core processor (800MHz), 512MB RAM, een 3.3 inch display (TFT 320 x 480), 3 megapixel camera, Android Gingerbread, 4GB intern geheugen en een microSD kaart. Opvallend is verder dat de Galaxy Mini 2 gekleurde achterkantjes heeft.

De Galaxy Ace 2 zal vanaf april in Engeland te koop zijn, de Galaxy Mini 2 gaat, in maart, eerst naar Frnakrijk. Daarna is, voor beide toestellen, de rest van Europa aan de beurt. Alle specs van de Galaxy Ace 2 en Galaxy Mini 2 vind je op de volgende pagina.

Foto's Galaxy Ace 2: Galaxy-Ace-2-a Galaxy-Ace-2-b

Foto's Galaxy Mini 2: Galaxy-Mini-2-a Galaxy-Mini-2-b

Via: Samsung

Alle Specs

De Samsung Galaxy Ace 2: Galaxy-Ace-2-Specs

De Samsung Galaxy Mini 2: Galaxy-Mini-2-Specs

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.