Nieuws
01 mei 2011 - Ron Smeets

Samsung: 70 mljn mobieltjes in Q1, 12.6 mljn smartphones

Samsung heeft vrijdag de resultaten over het eerste kwartaal van 2011 bekendgemaakt. De mobiele divisie van de Koreaanse fabrikant deed het in die periode redelijk goed.

In totaal verkocht Samsung Mobile 70 miljoen toestellen, een daling van 14% vergeleken met het vorige kwartaal (Q4 2010) toen ruim 81 miljoen Samsung mobieltjes over de toonbanken vlogen. Vergeleken met een jaar geleden steeg het aantal verkochte toestellen het afgelopen kwartaal met 9%.

De Koreaanse fabrikant boekte, vergeleken met een jaar geleden, meer omzet, vooral ook dankzij de forse stijging van het aantal verkochte smartphones. Een jaar geleden was 4% (2.56 miljoen toestellen) van elk verkocht Samsung mobieltje een 'slimme telefoon'. Dit jaar groeide dat percentage naar 18%, ofwel 12.6 miljoen toestellen. De omzet van Samsung Mobile kwam in het eerste kwartaal van dit jaar uit op zo'n 6.7 miljard Euro, goed voor een winst van ruim 900 miljoen.

De volledige resultaten kun je hier nalezen (PDF).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.