Nieuws
25 december 2012 - Ron Smeets

Samsung: 500 mljn toestellen in 2013; 350 mljn smartphones

Samsung heeft het zelf (nog) niet uitgesproken, maar anonieme bronnen melden dat de Koreaanse fabrikant intern al de verwachting uitgesproken heeft om in 2013 zo'n 500 miljoen mobiele telefoons te willen verkopen. Daarvan zouden zo'n 350 miiljoen een smartphone zijn.

Dat is bepaald geen bescheiden voorspelling van Samsung. Natuurlijk, de Koreaanse fabrikant gaat al ruim twee jaar als een speer en vrijwel alle toestellen die de naam 'Galaxy' dragen vliegen als warme broodjes over de toonbanken.

Maar 500 miljoen in 2013? Dat zou een stijging van zo'n 25% betekenen ten opzchte van dit jaar. In 2012 zal Samsung, met de verkoopcjfers van de eerste drie kwartalen en de schattingen voor Q4, ongeveer 400 miljoen mobiele telefoons verkopen. Meer dan 200 miljoen daarvan is een smartphone. Dat aantal hadden ze zelf ruim een half jaar geleden ook al voorspeld, maar dit ter zijde.

Als de Koreanen volgend jaar dus 350 miljoen smartphones willen gaan verkopen, dan zal de stijging in dat segment nog veel groter zijn, maar de smartphone markt groeit natuurlijk wel een stuk sneller dan de 'krimpende' feature phone markt. We zullen het wel zien. Vooralsnog is het een gerucht over een interne verkoopverwachting van Samsung.

Bron 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.