Toestellen
30 september 2009 - Ron Smeets

Samsung 360 H1 gepresenteerd

Het toestel was vorige week al even te bewonderen tijdens PICNIC09 bij de presentatie van Vodafone 360 en vandaag heeft Samsung, de fabrikant van de Vodafone 360 H1, het toestel officieel nog even gepresenteerd.

Het meest opvallende aan de Samsung (of Vodafone) 360 H1 is ongetwijfeld het LiMo 2.6 besturingssysteem, een Linux based OS dat bij dit toestel zijn commerciele, wereldwijde, primeur beleeft.

De Vodafone 360 H1 van Samsung, zoals het toestel eigenlijk officieel genoemd moet worden, is speciaal ontworpen voor de Vodafone 360, een service die het gebruik van social networks op je mobiel veel gemakkelijker moet maken.

"Het maakt bij 360 niet uit of een vriend zijn Facebook of Hyves update, de informatie wordt direct aangepast in het adresboek van je telefoon. Niet alleen de service, maar ook het device bepaalt hoe gebruiksvriendelijk een dienst is. Daarom zijn wij een unieke samenwerking aangegaan met Samsung als technologisch leider en nummer 1 in full touch telefoons. Wij zijn bijzonder verheugd met het eindresultaat. De Vodafone 360 H1 van Samsung is een revolutionaire en stijlvolle telefoon die onze unieke service nóg gebruiksvriendelijker maakt", aldus Bart Hofker, Directeur Consumentenmarkt van Vodafone.

Het toestel heeft behoorlijk uitgebreide specs. De belangrijkste zet ik hieronder even op een rijtje.
- 3.5 inch AMOLED touchscreen WVGA display
- quad-band GSM
- dual-band UMTS / HSDPA (7.2Mbps)
- 5 megapixel autofocus camera met LED flitser en HD recording (720p)
- Multimedia speler (MPEG4, H.263, H.264, DIVX, Xvid, WMV, MP3, AAC, (e)AAC+, WMA, AMR)
- WiFi
- GPS
- Bluetooth 2.0 met A2DP
- USB 2.0
- 16GB intern geheugen
- microSD geheugenkaart optie
- Afmetingen: 115.8x58x13.2mm (hxbxd)
- 1500 mAh Accu

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.