Nieuws
18 april 2011 - Ron Smeets

Samsung: "2GHz dual core smartphone in 2012"

De race voor snellere, dual core, smartphones is de afgelopen weken en maanden behoorlijk op gang gekomen en als het aan Samsung ligt komt daar voorlopig ook nog geen verandering in.

De Koreaanse fabrikant heeft gisteren, bij monde van een 'topman' wiens naam niet vermeld wordt, tegenover de Maeli Business Newspaper uit Korea namelijk al laten weten dat Samsung in 2012 een smartphone zal presenteren die voorzien is van een 2GHz dual core processor.

Letterlijk zei de goede man: "We are planning to release a 2Ghz dual core CPU-equipped smartphone by next year ... This product will have the data processing capacities of a regular PC." Verder meldde de Samsung bobo ook nog dat de fabrikant er over denkt om de betreffende processor ook 'los' te gaan verkopen aan andere fabrikanten, mochten die daar interesse voor tonen. De processor zal vermoedelijk ontwikkeld en verkocht worden onder de 'Exynos' merknaam. Over het betreffende (eerste) Samsung toestel waar deze processor in gebruikt gaat worden werd verder nog niets gezegd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.