Nieuws
26 februari 2010 - Ron Smeets

Samsung: 10 Miljoen Wave's in 1000 Bada Apps in 2010

Tijdens de persmeetings in Barcelona lieten de Nederlandse Samsung medewerkers zicht niet uit over het aantal applicaties dat we mogen verwachten als de Koreaanse fabrikant over enkele weken de deuren haar eigen 'Bada App Store' open gooit.

De VP van Samsung Mobile, Dr. Justin Hong, waagt zich echter wel aan een voorspelling. Hij gaat er van uit dat er voor het eind van 2010 minimaal 1000 Bada applicaties beschikbaar zullen zijn.

Bovendien spreekt hij de verwachting uit dat Samsung dit jaar ca. 10 miljoen exemplaren van de Wave, het eerste Bada toestel dat in Barcelona officieel gepresenteerd werd, gaat verkopen. Wetende dat de Wave pas in April op de markt zal komen en in de loop van Mei in 50 landen te koop zal zijn, betekent dat dus dat Samsung de grens van 10 miljoen Wave's in acht maanden zal moeten slechten. Het blijft toch leuk, al die voorspellingen. Vooral om achteraf te bekijken wat er van terecht gekomen is ;-)) Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.