Nieuws
14 februari 2006 - Redactie MobileCowboys

Samenwerking Virgin, Microsoft en BT in mobiele tv

De E-Commerce Times meldt dat vandaag de aankondiging wordt verwacht van een samenwerking tussen Virgin, Microsoft en British Telecom op het gebied van mobiele tv. De combinatie zou slim gebruik maken van BT's digital audio broadcast network. Virgin Mobile bereidt zich voor op de start van mobiele tv diensten rond de zomer dit jaar, na een eerdere succesvolle pilot van vier maanden in 2005. Er zouden minimaal 5 tv zenders en enkele radiozenders in bij de start beschikbaar komen.

BT heeft samen met Microsoft mobiele tv als wholesale dienst ontwikkeld. Het zou om een spin-off gaan van de digital broadcast technologie die in Korea al enige tijd succesvol is.

Volgens de E-Commerce Times wint mobiele tv steeds meer aan momentum, gezien de aankondigingen van de laatste tijd. Wel moet de strijd over de technologische standaard nog worden geslecht. Motorola, Intel en Nokia hebben zich verenigd in de Mobile DTV Alliance en willen DVB-H als technologie gebruiken. Onder andere Samsung en Qualcomm hebben echter onlangs met een live demo hun keuze voor de FLO standaard kenbaar gemaakt.

Later vandaag ongetwijfeld meer vanuit Barcelona...Gerelateerde links:
Mobiele TV lauw ontvangen in Engeland
Vodafone en MTV starten 'made for mobile' kanaal
Vodafone Global Mobile TV
Eerste test met interactieve mobiele TV
Mobiele televisie heeft de toekomst!
Start mobiele televisie showcase in Groot-Brittanni
Mobiel.tv initiatief met ambities
Forrester kritisch over kansen mobiele tv
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl