Nieuws
22 oktober 2010 - Ron Smeets

Samenwerking tussen Garmin en Asus binnenkort verleden tijd

Ik kan niet echt zeggen dat dit (kromme google translate) bericht uit Taiwan mij echt verbaasde. Ik bedoel, hoeveel succesvolle navigatie smartphones heeft de Garmin-Asus deal nu werkelijk voortgebracht? Precies, niet één!

Begrijp me niet verkeerd, er zaten zeker leuke en gebruiksvriendelijke toestellen tussen, zoals de Garmin-Asus A50 (foto), maar het is de twee gewoonweg niet gelukt om er een succes van te maken, ook niet met de hulp van KPN in Nederland.

Dat heeft deels te maken met de lange wachttijden tussen introductie en het moment dat de toestellen eindelijk in de winkels lagen en deels met het fait dat er inmiddels (genoeg) goedkopere, en zelfs gratis, producten op de markt zijn voor navigatie op je mobiele telefoon. Garmin-Asus was te laat, en daardoor precies op het verkeerde tijdstip, op de juiste plek.

Hoe dan ook, het ziet er dus naar uit dat Garmin en Asus, na twee jaar, hun samenwerking op de mobiele navigatiemarkt in januari zullen gaan beeindigen en daarna beiden afzonderlijk 'hun ding' weer gaan doen; R.I.P. Garmin-Asus.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.