Nieuws
05 december 2012 - Ron Smeets

Sailfish SDK naar verwachting begin 2013 naar ontwikkelaars

De makers, het Finse Jolla, van het nieuwe smartphone OS Sailfish hebben op hun website gemeld dat de SDK toolkit voor ontwikkelaars begin 2013 beschikbaar zal komen.

Enkele dagen geleden doken twee video's op waarin een deel van de UI van het OS gedemonstreerd werd. Momenteel, zo zegt men, wordt nog gewerkt aan de verwerking van de feedback die Jolla vanuit de community ontvangen heeft.

Wanneer de eerste 'bruikbare' versie van het OS beschikbaar zal komen is nog niet bekend. Evenmin welke fabrikant de eerste Jailfish smartphone zal gaan onthullen. Tot de partners, of 'vrienden', van Jailfish behoren onder andere D.Phone, ST-Ericsson, Myriad, Opera, Cyberport, Joiku, Invesdor, Tekes en Digia.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.