Nieuws
02 mei 2011 - Ron Smeets

Sagem Wireless (MobiWire) vraagt faillissement aan

Vorig jaar werd de Puma Phone, gemaakt door Sagem Wireless, nog gepresenteerd. Dat leek aanvankelijk een aardig toestel met een bijzondere UI maar bleek uiteindelijk een duur en traag mobieltje.

Zoals het er nu naar uitziet zal de Puma Phone dus (een van) de laatste Sagem toestellen zijn. De Franse fabrikant die de afgelopen jaren als MobiWire door het leven ging, heeft namelijk het faillissement aangevraagd.

Dat nieuws werd vandaag bekend gemaakt door een van haar software leveranciers, Myriad Group. De leverancier heeft momenteel nog een vordering van 7 miljoen Euro uitstaan bij MobiWire en zal juridische stappen gaan nemen tegen de aandeelhouders van MobiWire; Saffran, Sagem Wireless en Sofinnova Partners. De fabrikant zelf heeft nog geen verklaring uitgegeven omtrent het eventueel op handen zijnde faillissement. Het laatste persbericht van MobiWire dateert van 19 april.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.