Accessoires
20 november 2008 - Ron Smeets

Sagem wil GPS in SIM kaart

Als toestelmerk zullen we Sagem binnenkort moeten gaan missen maar dat wil niet zeggend at het van oorsprong Franse bedrijf zich helemaal zal terugtrekken uit de mobiele wereld.

Naast de productie van low en mid-range toestellen voor onder andere Sony Ericsson heeft Sagem Orga haar zinnen gezet op een project met BlueSky Positioning met als doel een SIM kaart met ingebouwde GPS ontvanger (en antenne) te ontwikkelen. Vorig jaar kondigde BlueSky de komst van een dergelijk technologie al aan.

Dit klinkt natuurlijk bijzonder interessant. Stel je voor je kunt straks door te kiezen voor de juiste provider en diens 'GPS SIM' navigeren op je Nokia 1610, LG Chocolate of Sony Ericsson W302, toestellen die relatief goedkoop zijn maar geen GPS aan boord hebben.

Inmiddels, zo zegt BlueSky, staan de providers in grote getalen in de rij om een dergelijke technologie te gaan gebruiken. Behalve de voor de hand liggende Navigatie functies bieden de GPS SIM's voor hen natuurlijk nog veel meer voordelen. Denk aan lokatie gebaseerde games en services die de operators dan kunnen exploiteren zonder afhankelijk te zijn van toestel fabrikanten en software bedrijven. Daarnaast kan deze technologie ook gebruikt worden om te voldoen aan de E112 en E911 wetgeving in Europa en de VS waarbij operators verplicht worden de nauwkeurige positiegegevens van een toestel te leveren in noodsituaties.

Via: Cellular-News

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.