Toestellen
25 april 2008 - Ron Smeets

Sagem SoIce ingevroren

Sagem was enkele maanden geleden in Barcelona al een van de verassingen met de presentatie van meer dan 10 nieuwe toestellen. Zoals ik toen ook al opmerkte sprong vooral de My721x SoIce in het oog. Dit is in meerdere opzichten een stijlvol toestel met een bijzonder betaalbaar prijskaartje.

Gisteren introduceerde Sagem de SoIce ook in Nederland en daarvoor was natuurlijk geen betere plek te bedenken dan de Ice Cold Bar in Amsterdam. Voor de gelegenheid had Sagem de SoIce dan ook ingevroren (zie foto's hieronder).

Het is de bedoeling dat het toestel over enkele weken (medio Mei) in de winkels zal liggen. Vooralsnog zal hij exclusief bij T-Mobile verkocht gaan worden. In combinatie met een prepay pakket krijgt de SoIce een prijskaartje van slechts 99 Euro. De losse toestelprijs zal 199 Euro bedragen.

Daarvoor krijg je een tri-band GSM met GPRS toestel dat uitgevoerd is in RVS en geborsteld aluminium met een 2 inch (176x220) kleuren display, 3.2 megapixel camera, Bluetooth, USB, MP3 speler, FM Radio en een microSD geheugenkaart optie.

Binnenkort zullen wij de SoIce eens grondig gaan testen om er achter te komen of zoveel toestel voor relatief zo weinig geld zich ook kwalitatief kan meten met de (duurdere) concurrentie.

Nog enkele close-up foto's van het toestel zelf.Gerelateerde links:
Kleinste Bluetooth headset ter wereld is van Sagem
Sagem maakt goedkope toestellen voor Sony Ericsson
Sagem @ MWC
Sagem collectie in beeld
Sagem: betaalbare functionaliteit en design
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.