Nieuws
28 maart 2007 - Ron Smeets

Sagem maakt goedkope toestellen voor Sony Ericsson

Wederom een nieuw samenwerkingsverband op toestelgebied in de mobiele wereld.

Sony Ericsson heeft een overeenkomst gesloten met Sagem voor de ontwikkeling en productie van zogenaamde 'low-end' toestellen (GSM, GPRS en EDGE).

In de praktijk betekent dit dat de Franse toestelmaker vanaf nu dus de goedkope Sony Ericsson modellen zal gaan produceren.

In het persbericht spreken beide toestelmakers verder nog over hoe goed ze bij elkaar passen en hoe blij ze met deze samenwerking zijn.

Zo zegt Sony Ericsson dat men voor Sagem gekozen heeft omdat de Franse toestellen beschikken over een volwassen, schaalbaar en flexibel software platform. Sagem op haar beurt ziet in Sony Ericsson's keuze de bevestiging dat ze zelf op de goede weg zitten.

Da's allemaal leuk en aardig, maar het zal mij benieuwen hoe de eerste toestellen het zullen gaan doen die door deze combo ontworpen en geproduceerd gaan worden. Japans-Zweeds vernuft, gemaakt met de Franse slag? ;-)Gerelateerde links:
Motorola aast op Sagem?
Philips verkoopt mobiele telefoon divisie aan Azie
Nokia en MIT's samenwerking verder uitgediept
Samenwerking Motorola en Kodak
Samsung en Bang & Olufson in samenwerking
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.